SOLO

Solo er født den 16/9 2004

Solo

Solo er født den 16/9 2004 og er en blanding af schæfer og picard. Hun er "et uheld", da det bestemt ikke var meningen at Uccas skulle være far til en flok blandingshvalpe og ligeså lidt var det meningen at mine forældres schæfer, Lucca, skulle være mor. Men 5 uovervågede minutter var nok til, at der i dag er 8 eksemplarer af "racen" "schæf'ard" fordelt ud i det meste af landet!

Solo er en herlig lille hund, som har et utroligt sødt og positivt temperament. Hun er meget kælen og elsker når man rører ved hende. Hun er rigtig, rigtig lærenem, men jeg har måttet tage den beslutning, at hun ikke bliver trænet med noget som helst mål for øje, jeg har ikke tiden. Vi har dog gået på hvalpehold og når jeg går spor med Uccas, er der også altid er spor eller to til Solo. Hun elsker nemlig at gå spor og hun er helt utrolig god til det. Derudover kender Solo selvfølgelig også klikkeren og hun kan de mest basale ting i hundetræning. Gå uden at trække, komme når man kalder, sætte sig, lægge sig og hente og bringe ting.                                                                                                                                                                                                                                  Alt i alt er Solo et lille livstykke, som er en rigtig god legekammerat for Uccas og  meget nem at have i hverdagen. For ikke at få problemer under løbetider blev Solo steriliseret da hun var 8 måneder. Dette foregik uden problemer og der er absolut ingen gener efter operationen.  

Ja, ovenstående skrev jeg inden Uccas begyndte at få rygproblemer i sommeren 2007 og det var ham jeg satsede på rent træningsmæssigt. Men, i den tid hvor Uccas har været i kiropraktisk behandling og under genoptræning, har jeg måttet revurdere mine holdninger lidt. Jeg har mere eller mindre indset, at jeg ikke kan få nogen garanti for at Uccas på sigt ville kunne holde til at gå et helt DcH-program, så derfor er jeg begyndt at arbejde mere seriøst og målrettet med Solo. Hun er efter lidt "start-vanskeligheder" begyndt at tage rigtig godt imod træningen. Hun er meget samarbejdsvillig, har en rigtig god drift i sig og er generelt en nem hund at arbejde med.

Det er rigtig spændende at begynde at arbejde med Solo. Jeg troede egentlig jeg kendte hende ud og ind, men hun viser gang på gang nye sider af sig selv. Hun ligner på visse punkter Uccas rent arbejdsmæssigt, men på andre er hun stik modsat. Hendes generelle selvtillid har også fået en del hak opad, hvilket vi kan mærke i hverdagen, hvor hun virker meget mere afbalanceret end tidligere.

Det bliver rigtig spændende at arbejde videre med hende. Jeg vil skrive om hendes træning under "årets gang"

 

Solo på sporet