TRÆNING

Jeg  har altid trænet i DcH-Viborg og startede med at træne det almindelige DcH-program med den første schæfer jeg havde. Vi kom aldrig videre end C-klassen.

I 1999 fik vi så en ny schæfer, Lucca, og samtidig startede vi IPO-træning op i DcH-Viborg. Det blev jeg meget grebet af og begyndte at træne dette program med Lucca. Vi har ikke opnået de store resultater, da jeg på dette tidspunkt også var startet på lærerseminariet. Der blev derfor ikke trænet i ugens løb, da Lucca bor hos mine forældre. I 2001 kom Buller til - en schæfer/labrador blanding, som er søn af Lucca. Det blev ret hurtigt klart for mig, at han var rigtig lærenem og træningsglad, så efterhånden blev det ham, jeg trænede med. Jeg sluttede træningen af ham med at stille til en ABC-prøve, hvor vi desværre ikke klarede gr.C. På det tidspunkt havde jeg fået Uccas og havde ikke overskud til at træne med to hunde.

Min træning foregår nu med DcH-programmet for øje. Jeg synes det er et meget alsidigt program, hvor man kommer rundt om alle hundens drifter og sanser. Jeg er dog ikke "farvet" af et bestemt program. Jeg er af den overbevisning, at det er vigtigt at udvide både sin egen og hundens horisont, så vi deltager i mange forskellige kurser. Bl.a. rally O og diverse "kend din hund" kurser.     

 

Træningsmetoder

Når jeg træner hund tager jeg udgangspunkt i, at det skal være sjovt for både hunden og jeg. Derfor er jeg stor tilhænger af positive træningsmetoder og her kommer klikker-træning ind i billedet. Jeg er temmelig fascineret at, hvor hurtig indlæringen går, når først man får fundet fiduserne i træningen. Jeg er også stor tilhænger af, at man benytter hundens byttedrift i træningen og jeg ser ikke noget problem i at mixe de to ting, klikker-træning og byttedrift, det er et spørgsmål om at finde det der passer til én og ens hund.

Igennem årene er jeg selvfølgelig blevet en bedre hundefører, men jeg prøver hele tiden at udvikle mig. Derfor er jeg ofte på kurser og læser også en del litteratur om hundetræning. Jeg har også nogle rigtig gode træningskammerater, som jeg tilbringer mange timer sammen med. Det er meget udbytterigt og kilde til stor inspiration.